Dizel Araç Enjektör Arıza Belirtileri

27-07-2022 16:03
Dizel Araç Enjektör Arıza Belirtileri

Araçlarda yakıtı miktarını ayarlayarak yanma odasına gönderen parçaya Enjektör denir.
Enjektör sisteminde herhangi bir sorun oluşması halinde arızalı enjektörün yer aldığı pistonda, yanma odasına hiçbir yakıt girişi olmadan yalnızca hava girişi olacak ve araç pistonlarından birinden güç üretimini durduracaktır. Böylece araç sahiplerine bir sorun olduğunun sinyalleri verilmiş olacaktır. 

Dizel ve benzinli araçlarda enjektör arızaları genellikle birbirine benzer belirtiler verirler.
Bu belirtiler şu şekildedir;
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. 


Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. 

Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.

Egzoz bileşen değerleri arızalandığı için oksijen sensöründen gelen bozuk veriler araç motor arıza lambasının yanmasını sağlar.

Motordan anormal sesler çıkar ve son derece yüksek sesle çalışır.

Teklemeler ve boğulmalar meydana gelir.

Aracın performansı yüksek ölçüde düşer.

Araç çalışmada zorlanır, marşa çok daha uzun sürede geçer.

Araç rölantisini koruyamaz ve her an stop edecek şekilde çalışır.


LPG Enjektör Arızası Belirtileri

Aracın kendi kendine sürekli benzine geçmesi 

Araç benzinli haldeyken sorunsuz bir şekilde çalışıyor, LPG’ye geçerken sorun yaratıyorsa bu durum LPG enjektör veya regilatör sorununun göstergesidir.



Enjektör Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Enjektör arızası anlaşılması LPG’li araçlar ve dizel - benzinli araçlar olarak 2’ye şekilde ayrılır;


Dizel - Benzinli Araçlarda Enjektör Arızası; Dizel ve benzinli araçlarda enjektör arızasını anlamak için ilk etapta tüm enjektörler sökülerek uçları temizlenir ve yerine takılır. 2-3 dakika araç rölantide çalıştıktan sonra tüm enjektörler yeniden sökülür.
Bu esnada enjektörün uçlarından gelen sıvı yakıtın püskürtüldüğü için ıslaklık ve nem görülmesi gerekir. Ancak enjektör kuru ve temiz kalıyorsa arızalı demektir. Ayrıca bu işlemleri yaparken sökme takma esnasında bobin ve diğer ekipmanların da sökülmesi gerektiği için araç sahiplerinin bu işlemi yapması zor olabilir ve araçta başka sorunlar doğurabilir. Bu nedenle tamir ve montaj konusunda bilgi sahibi değilseniz bir usta veya servisten yardım almanızı öneririz.
Aracın hangi piston yada yakıt karışım sorunu olduğunu anlamak için OBD cihazına bağlanabilir. Bunun yanı sıra enjektör tıkanıklığı veya beslemesinde de arıza olması nedeni ile enjektör bozuklukları oluşabilir. Parçanın arızalı olduğu anlaşıldığı vakit, parçanın durumuna göre tamir yada değişim yapılabilir. Bu kararı parça söküldükten sonra ustanız netleştirecektir. 


LPG’li Araçlarda Enjektör Arızası 

LPG’li araçlarda enjektörler motorun üzerinde monteli ve açıkta durduğu için arıza kontrolü daha kolaydır. Benzinli araçlarda olduğu gibi parçayı sökmek yerine soketler aracılığı ile elektriği keserek kontrol etmek daha doğru olur.
Araç çalışmasındaki değişiklikler LPG enjektörlerinin soketlerinin teker teker çekerek teşhis edilir. Bir enjektörü devre dışı bırakırsanız araç rolantisi ve çalışması bozulur. Eğer araç çalışma ve rolantisinde bir bozulma meydana gelmiyor ise bu enjektörün bozuk olma ihtimalini artırır. Böyle durumlarda bir LPG hortumu kapatılarak test yapılarak ortadaki sorun onaylanır ise enjektör değişir. 

Özen Online ile Dizel Enjektör Problemlerine Çözüm

Bu belirtilerle karşılaştığınızda, zaman kaybetmeden profesyonel bir yardım almak önemlidir. İşte burada Özen Online devreye giriyor. Uzun yıllara dayanan tecrübemiz ve alanında uzman ekibimizle, aracınızın enjektör problemlerini çözüme kavuşturuyoruz.

Özen Online Yedek Parça Sunduğu Avantajlar

Uzman Teknik Destek: Sektörünün köklü firmalarından Özen Dizel Servis hizmetimizle, Enjektör arızalarını doğru teşhis edebilen ve etkili çözümler sunabilen deneyimli ekipman ve teknisyenler.

Kaliteli Yedek Parçalar: Bosch, Delphi,VDO,Deson gibi önde gelen markaların kaliteli ve orijinal yedek parçaları.

2.El ve Çıkma Dizel Enjektörler

Müşteri Memnuniyeti: Her müşteriye özel hizmet anlayışı ve yüksek müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi.

Rekabetçi Fiyatlar ve Geniş Ürün Yelpazesi: Enjektörlerden motor parçalarına kadar geniş bir ürün yelpazesi, rekabetçi fiyatlarla.

Özen Online ile Kaliteli Hizmetin Farkını Yaşayın

Dizel araç enjektör arızaları, performansınızı ve sürüş güvenliğinizi etkileyebilir. Özen Online, bu tür sorunları hızla ve etkili bir şekilde çözerek aracınızı en iyi duruma getirmek için burada. Uzman ekibimiz ve kaliteli yedek parçalarımızla, aracınızın her zaman yüksek performans göstermesini sağlamak için gereken her şeyi sunuyoruz.

Dizel enjektör problemleri ile karşılaştığınızda, Özen Online’ın tecrübesine ve kalitesine güvenebilirsiniz. Online platformumuzdan kolayca iletişime geçebilir, aracınız için en uygun çözümleri ve yedek parçaları bulabilirsiniz. Sürüş güvenliğiniz ve konforunuz için doğru tercih Özen Online!

Uygun Dizel Enjektör Fiyatlarını buradan inceleyebilir ve tedarik edebilirsiniz.

Tüm sorularınız için whatsapp müşteri danışma hattımızla iletişime geçebilirsiniz



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.